#Calatorestecumine – Ziua paisprezece

BaleaLac-Calatorestecumine-lightpainting

Ne-am trezit respirand probabil cel mai curat aer din Romania. Cu siguranta nu s-ar datora faptului ca nu e este vizitat de oameni pe moticilete, sau masini, din contra, dar altfel este aerul la 2048 de metri deasupra nivelului marii si, in acelasi ton, altfel este sa te trezesti cu privelistea lacului Balea pe orizont (bine, se vedea si creasta muntelui in toata spendoarea, dar suna mai fain cand te referi la lac)

Foto: Adrian Holerga

PanoramaBaleaLac-CalatorestecumineIncepea ziua 14, caldura era promitatoare, iar noi ne bronzam fruntile pe marginea lacului, savurand o cafea. Al naibi de fain sentimentul, m-as duce inapoi si astazi.

Calatorestecumine-TransfagarasanA se observa rucsacul.

 

IvoSiJackDaniels-Calatorestecumine

Inainte de plecare, Brylu avea o surpriza pentru toata echipa. Tiroliana!!!

Ucku-tiroliana-BaleaLac-Calatorestecumine

Pe la 11:00 aveam si destinatia urmatoare. S-a decis sa mergem la Brasov, dar prin Bran si Zarnesti. Noi, cei din poza, frumosi ca brazii :))

Echipa #Calatorestecumine de la BaleaLac

Am incalecat motocicletele si am pornit la drum. Vruuum, frana, curba la stanga, la dreapta, iar curba dubla, iar la stanga, iar la dreapta si tot asa pana jos… Cateva minute bune! (Curbele de pe Transfagarsan pentru un motociclist, sunt precum dribligurile lui Messi, sau Ronaldo, pentru fanii lor, doar ca la noi dureaza mai mult, din fericire) Era ziua schimburilor de masini, unele masini s-au intors in Bucuresti, altele au venit. La schimb cu masinile aduse de catre Andrei si Lucian, a venit si Adi (fotograf) care avea niste idei crete si, ne-a pus sa stam nemiscati sub un soare arzator, pana isi face el magia :)) No, ce sa-i faci? Am stat, am zambit, l-am rugat sa se grabeasca. Intr-un final, dupa atatea ploi, frig si umezeala din zilele anterioare, ne topeam de cald!

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan1

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan2

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan3

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan4

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan6

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan5

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan7

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan8

Calatorestecumine-pe-Transfagarasan9unu

Fiind trecut de ora pranzului, am decis sa oprim in Fagaras ca sa mancam. Nu mai stiu cui i-a venit geniala idee de a manca mici. Bun, mici sa fie, dar ca sa fim “turisti” mai veritabili, am ales sa mancam mici in fata unui supermarket (care le vinde). Comandam cam 40, sau undeva in jurul acestui numar, ocupam aproape toate mesele si da-i cu mustarul si cu mic-ul ca sa potolim foamea.

Un puhoi de lume la supermarket, printre care si cativa cersetori… (voiam sa zic logic, doar ca nu-i logic deloc, nici normal, dar trecem peste) Cosmin (cel mai barbos dintre noi) iasa din incinta supermarketului, cand este somat de un flacau mai bronzat spunand: Parinte, nu dai si tu un leu? Instant era sa-mi sara mic-ul din gura la rafala de hohote care a urmat. Tocmai s-a petrecut faza zilei… Credeam eu.

Calatorestecumine-PeDrum

Dupa cateva ore de drum, stam rezemati de un gard in Zarnesti. Tinea o umbra tare faina, era si un pom acolo, no, numa buna locatia pentru a savura o tigara la umbra. Stand acolo, povestind diverse si razand in continuare la intamplarea din Fagaras, aud o motocicleta.

IMG_0999

Stiti, noi motociclistii ne cunoastem prietenii dupa sunetul tobelor de la motocicleta. “Ciulesc” urechea, ii rog pe baieti sa fie atenti si spun: Asta e Miro! (De la Miroslav) Ies la marginea soselei, ghice ce?! El era. A fugit de la birou, era stresat, s-a gandit sa fac o tura cu motorul ca tot se apropia sfarsitul de saptamana. O alta vorba spune: Nu ai sa vezi un motociclist la psiholog, drumul este un ascultator foarte bun. 🙂 Si ca sa spun intr-un final ceea ce voiam: dupa ce il opresc, il intreb: Miro, ce faci? Unde mergi? Primesc un raspuns simplu: Am plecat sa ma plimb. In acel moment am inceput sa zambesc suspicios si am trecut la “santaj sentimental” spunand: Hai cu noi! (imi era dor sa fim din nou 4 oameni) iar nebunul de Miro spune: Bine, dar unde mergem? Ii raspund ca nu stiu, el spune wow si, brusc eram din nou 4 motociclisti pe drum 😀

Calatorestecumine-SpreBrasovCastelul Bran

CastelulBran-Calatorestecumine

Seara am poposit in Brasov. A fost prima seara de cand am plecat in proiect, in care am ajuns la cazare pe lumina 🙂 Un dus binemeritat, o cina copioasa si cateva beri si-o palinca. Asa s-a incheiat ziua cu nr 14.

Proiectul #Calatorestecumine este un proiect marca Cumotorul.ro sprijinit de Banca TransilvaniaPetromOst TransportRenault Garanti LeasingContinental Hotels Tnt si Ministerul Turimului. Parteneri echipament: F64 Canyon Romania Parteneri Media: Discovery Romania – RockFmTrilulilu273 de locuri din RomaniaZelistMonitor.


Ivo
Written by Ivo