#Calatorestecumine – ziua a sasea

Cu totii cunoastem sentimentul din dimineata zilei de Craciun, cand fugi la fereastra ca sa vezi daca ninge sau daca a nins. Cu un astfel de sentiment si dorinta m-am trezit in aceasta zi, am fugit la geam cu toata speranta unui copil ca dau draperia la o parte si sa fiu orbit de soare. Dezamagirea si resemnarea se ascundeau dupa perdea. Urmau negarea si acceptarea.

Spunea Doru ceva de lantul Carpatic si perdelele de aer, de curenti si alte lucruri ce nu le mai tin minte, dar ideea era ca trebuia sa iesim din aceasta zona a tarii si sa mergem spre Transilvania, ca sa scapam de cerul gri, umezeala, frig si vant.

CalatoresteCuMine-1-Plecare

Coboram din camere cu bagajele in spinare precum niste calatori veritabili, facem poza. Urma sa bem o cafea, sa raspund la emailuri si sa sun din nou ceva lume. Deja un scenariu clasic. In timpul operatiunii mele organizatorice, baietii ies in curtea hotelului, nerabdatori sa plecam, deja montau bagajele. Cristi porneste motocicleta ca sa-i incalzeasca motorul, vrea sa o mute, face un metru, ceva curge… Stai! Nu-i de bine!

CalatoresteCuMine-6Ucku constata ca un furtun nu mai este la locul lui, iar colierul care il tinea in loc era acum pe post de inel decorativ. “S-a instalat” bucuria… Pleaca ai nostri pana la un magazin cu piese, unde, dupa ce cumpara un furtun de audi (ce semana cu cel defect), Doru constata ca aici exista si un bufet, iar al nostru se domneste cu o fasole. Cred ca este o idee foarte buna, sa ai magazin de piese auto/moto si posibilitatea unei gustari calde, fix in incinta.

CalatoresteCuMine-15

CalatoresteCuMine-17In tot acest timp, noi eram cu Cristi, ascultam muzica si asteptam baietii sa se intoarca. Am fi vrut sa bem o cafea, dar la comanda mea de 9 cafele, domnisoara sau doamna de la receptia hotelului imi spune resemnata: Imi pare rau, dar nu avem curent pana pe la ora 2-3. S-a defectat ceva in oras, iar pana se repara, nu avem curent. Cum ar veni, vestile bune se tineau lant!

Fara curent, o motocicleta la propriu pe butuci de lemn, vant, frig, umezeala, cer gri, nu tu cafea sau ceai cald si mai un pic si se instala si foamea… Dar nu ploua! Ca sa privim si partea buna a lucrurilor 🙂

Baietii se intorc si se apuca de treaba. Furtunul sectionat este inlocuit, un colier nou este pus, dar ceva tot nu e bine, furtunul cu lichidulul de racire nu se intareste… Nu putem merge asa. Alte telefoane, consultarea internetului si concluzia: Trebuie demontata “jumatate” din motocicleta, ca accesul la un capac sa fie posibil… Acuma eu, nefiind mecanic, nu-mi mai amintesc ce anume era capacul, dar era sub rezevor. Au decurs “multumirile” la adresa starii drumurilor si la cei care le administreaza. Cu o zi inainte sa ajungem la Suceava, mai spre seara, Cristi nu a putut evita o groapa si Poc! De aici a pornit intreaga poveste cu aceasta dimineata. Am pornit mai departe dupa ora 12.

CalatoresteCuMine-3

CalatoresteCuMine-9

CalatoresteCuMine-19

CalatoresteCuMine-21

CalatoresteCuMine-24Interactiunile cu lumea care ne urmarea ne trimiteau astazi spre Transrarau, dar am zis sa trecem prin Radauti, ca sa mancam o ciorba radauteana. La iesire din Suceava, dai de un drum impecabil si viaducte de ai impresia ca urmeaza sa te urci pe cea mai buna autostrada din aceasta tara! No, nu e nici o autostrada pe aici, dar eu zic de impresia pe care o ai. Pe cand ajungem in Radauti, ne dam seama ca o oprire la restaurant si o masa buna ne vor fura cam o ora… Am plecat tarziu de la hotel, sa oprim dupa nici o ora de mers, nu era o decizie buna, dar ce faci cu foamea? Solutia a venit tot de la Doru, care a pus pe capota masinii pizza de aseara. Am mancat pe masina, precum niste turisti cehi veritabili. (fara lipsa de respect) Comparatia cu Cehii este pentru ca ei cand pleaca ca si turisti intr-o tara, isi iau mancare de acasa. Oameni economi Cehii 🙂 Deci… Am sarit peste ciorba, am mancat pizza de ieri, am baut un redbull pentru energie si hai sa continuam!

CalatoresteCuMine-26Nu stiu daca in urmatoarea fraza se vor regasi si alti oameni, dar eu aveam impresia (creata si indusa in copilarie, din cauza cersetorilor veniti din zona Moldovei in orasul de la granita) ca aceasta zona este enorm de saraca. Palma peste fata! Nu-i asa! Zona este enorm de frumoasa, casele sunt foarte bine intretinute, asfaltul e bun, oamenii sunt imbracati frumos, maniere, 7 ani de acasa etc. Totul foarte frumos aranjat si cu mult bun gust, iar la peisaje… Brusc nu mai canti in casca, ci te uiti si nu iti vine sa crezi ce frumos este totul. Personal, eu abia astept sa revizitez aceasta zona.

CalatoresteCuMine-34

CalatoresteCuMine-40

Oprim pe dreapta, in fata casei lui Ilie, ca sa-mi montez camera pe casca. Ilie, un tanar foarte voios vine si ne intampina, din moment ce am oprit fix in fata curtii casei sale. Stam un pic de vorba si ne apucam de cantat:

Canta cucul bata-l vina, de rasuna Bucovina!

Ilie stia toate versurile, noi mai putin, dar nu ne-am lasat. Bine, acuma noi nu am cantat originalul de la Grigore Lese, noi am cantat varianta trupei Bucovina, melodia Straja, si asa am aflat ca tanarului nostru la curtea caruia am cantat nu-i plac manelele! Este!!! Tara are viitor, iar noi ne-am facut intrarea in Bucovina.

CalatoresteCuMine-41
Cand sa plecam, peste drum, opreste un domn mai in varsta, pe care nu l-a inteles nimeni, ma jur! Nu reuseam sa intelegem ce spune omul, dar cu un suflet cald si un zambet larg ne-a poftit sa facem o poza cu el, cu calul si cu ceea ce zic eu ca e un fel de caleasca, dar nu conteaza ce este, omul isi facea treaba cu ea. Multumim bade! Ramai cu bine si sanatos!

CalatoresteCuMine-42

CalatoresteCuMine-43Despre Transrarau: Acesta este un drum care nu poate fi comparat cu celelalte “Trans-uri”. Fiecare trans ceva din tara noastra are ceva al lui, iar acesta are splendoarea sa in drumul prin padure. Cei care s-au gandit sa il faca, jos palaria! Desi soseaua este ingusta, asfaltul este impecabil! Peisajele… Va las poze cu tot cu drumul pana acolo, nu mai zic nimic.

CalatoresteCuMine-46

CalatoresteCuMine-49

CalatoresteCuMine-53

CalatoresteCuMine-60

CalatoresteCuMine-75

CalatoresteCuMine-83

CalatoresteCuMine-85

CalatoresteCuMine-87

CalatoresteCuMine-93

CalatoresteCuMine-97

CalatoresteCuMine-88Cred sincer ca oricare dintre ce ce vad aceste poze si citesc si intamplarile noastre, vor merge in cautarea acestui drum. Noi l-am savurat din plin. Asa mult ne-a placut, incat la prima oprire fiecare dintre noi simtea nevoia sa faca o remarca la drumul pe care tocmai am fost. Excelent mod de a-ti incheia ziua. Unii dintre noi chiar au simtit nevoia sa stea un pic cu picioarele in apa.

CalatoresteCuMine-109Am oprit la 2-3 km inainte de Vatra Dornei, pentru ca pe un semn spre pensiunea Cris scria piscina si sauna… Acuma, noi suntem oameni simpli si nu cautam extravagante in timpul calatoriilor, dar dupa o zi friguroasa un spa suna al naibii de bine! Ca nu am mai apucat sa stam la piscina si la sauna, pentru ca cina, pentru ca testimoniale si alte cele, asta este partea doua, dar vointa era! :)) Si atat va spun despre ziua aceasta. Urmeaza ziua sapte, o zi pe care nu o vom uita, o zi in care eram mai atent la gropi ca niciodata.

Proiectul #Calatorestecumine este un proiect marca Cumotorul.ro sprijinit de Banca TransilvaniaPetromOst TransportRenault Garanti LeasingContinental Hotels Tnt si Ministerul Turimului. Parteneri echipament: F64 Canyon Romania Parteneri Media: Discovery Romania – RockFmTrilulilu273 de locuri din RomaniaZelistMonitor.


Ivo
Written by Ivo