#Calatorestecumine – Ziua a doua

Ne-am trezit in Vama Veche, am facut fotografia regulamentara de plecare si am plecat spre 2 Mai sa mancam ceva. Stiti ce este culmea? Cred ca din toata echipa, doar doi au apucat sa si faca baie in mare… No, zic sa “ne fie rusine” dar am remediat acesta greseala la Iacobdeal in ziua a treia.

CalatoresteCuMine-1

De ar fi trebuit sa mergem prin toate zonele si locatiile care ne-au fost recomandate, ar fi urmat sa petrecem minim 3 zile numai in Dobrogea, dar traseul cel mai fain propus, a fost Cheile Dobrogei, muntii Macin si comuna Greci (padurea de stejari pitici).

CalatoresteCuMine-3

Am filmat mai multe duble prin cheile Dobrogei, atatea duble incat lumea s-a saturat sa ne mai faca cu mana :)) La final, o portie de ras despre denumirea Iacobdeal si hai mai departe. Ca sa intelegeti de ce am ras, am deslusit misterul denumirii lacului. Poza reprezentativa cu Iacobdeal este un tip, care sare de pe o stanca in apa. Am dedus fireste ca tipul din poza este Iacob si cum sare el de pe un deal, asa i-a venit numele lacului. Am oprit la lac in ziua cu nr 3. Va povestesc in articolul urmator.

CalatoresteCuMine-4

CalatoresteCuMine-5

CalatoresteCuMine-6

CalatoresteCuMine-8

CalatoresteCuMine-12

CalatoresteCuMine-13

CalatoresteCuMine-14

Dupa chei, am plecat spre muntii Macinului, respectiv spre comuna Greci, pe un drum, pe care, daca veti merge si gasiti pe marginea soselei rinichi, sa stiti ca sunt ai nostri. Nici nu ma mir ca nu exista picior de turist in aceasta zona, la ce praf este drumul… mai bine mergi pe camp.

CalatoresteCuMine-15

CalatoresteCuMine-16

Fiecare surub din motocicleta a simtit drumul acela. In noi a vibrat fiecare muschi existent, facand slalom printre gropoaiele, devenite cratere, de pe drumul cu pricina. Multe sentimente de dragoste au fost exprimate spre cei responsabili de starea drumurilor din judetul Constanta, pe langa ploaia de sfinti, care se asternea la ficare groapa ocolita. Tind sa cred ca am si inventat anumite nume de sfinti. Dupa ce-i pomenesti pe toti, alta varianta nu mai ai.

Spre Macin in schimb, am savurat din plin drumul. Un asfalt foarte bun, curat, un soare foarte primitor, un apus frumos pe care nu l-am mai apucat. De nu era drumul de varza, hai sa numim asa DJ-ul 222, am fi ajuns in timp, ca sa filmam si pozam pe apus de soare. In schimb, am reeditat varianta Beatles on abbey road – Am facut #Calatorestecumine pe un drum oarecare din Dobrogea.

Calatorestecumine-road-crossing

CalatoresteCuMine-18

CalatoresteCuMine-19

CalatoresteCuMine-20

La intrarea in Greci, un drum de poveste. Plopii de la marginea drumului iti dau impresia ca intri intr-o poveste. Nu folosesc metafore, spun doar cum este drumul. Aici am oprit la pensiunea Matetovici, recomandata de Cristi, si recunosc, tare fain locul. Era a doua zi, ajunsi la destinatie, dupa un dus si o bere rece vine cina. Aici, dialogul si scena urmatoare:

Vine o tanti si ne intraba daca poate fi adusa mancarea. Raspundem afirmativ, dar Alin intreaba ce avem la masa?

Tanti – Peste

Alin – Dar pentru cei care nu mananca peste, ce avem?

Tanti – Un peste mare

Am izbucnit in hohote, care au continuat inca 3 ore dupa cina. A fost ziua in care s-a ras atat de mult, incat unii dintre noi aveau dureri abdominale. Era o intrecere in bancuri. Va puteti imagina 10 oameni stand si povestind bancuri toata noaptea?

In rasete si voie buna, o sedinta scurta despre ziua care a fost, filmatul testimonialelor, asa s-a terminat ziua cu numarul doi. Somnul de rigoare si in curand veti citi si despre ziua nr 3.

Clipul zilei nr 2

Proiectul #Calatorestecumine este un proiect marca Cumotorul.ro sprijinit de Banca TransilvaniaPetromOst TransportRenault Garanti LeasingContinental Hotels Tnt si Ministerul Turimului. Parteneri echipament: F64 Canyon Romania Parteneri Media: Discovery Romania – RockFmTrilulilu273 de locuri din RomaniaZelistMonitor.

 


Ivo
Written by Ivo