#Capatulpamanatului – Din Italia spre Slovenia si Ungaria

Am decis sa includ toate cele 3 zile intr-un singur articol. Motivul este simplu, in drum spre casa nu mai esti entuziasmat de drum, nu mai faci poze iar zilele trec foarte repede. Totusi, in aceste 3 zile ne-am pierdut de 2 ori! Uite cum s-a intamplat!

Italia1

Am plecat din Livigno, Italia, cu planuri mari! In aceasta zi voiam sa traversam toata Italia si sa ne oprim abia in Slovenia la pestera Postojna. Cum planul de acasa nu se potriveste cu cel de pe drum, iata cele intamplate. Eu am mers inaintea lui Gabi pe serpentine pentru ca drumul era mult prea superb, iar tu ca orice motociclist, nu ai sa mergi cu aceasi viteza ca o masina. Zis si facut, stabilesc cu Gabi ca ne reintalnim la intrarea in Italia. Plecand din Livigno spre Brescia, trebuia sa intram din nou in Elvetia si pe urma din nou in Italia ca sa mergem pe un traseu mai scurt unde, ulterior, urma sa dam de autostrada. Eu ajung in Italia din nou, (poza de sus) si vreau sa il sun pe Gabi ca sa vad unde este. Atunci vad mesajele in care m-a informat ca nu l-au lasat sa intre in Elvetia si ca trebuie sa o ia pe un alt drum. Un drum pe care am spus sa nu mergem ca sa nu mai pierdem timp… Ne grabeam acasa.

In timpul in care eu era sa ma asfixiez in cateva tuneluri succesive fara ventilatie in Italia, Gabi era pe un traseu  montan atat de fain si frumos incat chiar si astazi, uitadu-ma la  inregristrarea lui video, am un regret.

In timp ce Gabi avea asemene privelisti…

Carcam1

carcam3

carcam2

eu aveam asta… (dupa ce am lasat tunelurile mult in spate)

italia3

Ca sa va spun, la intrarea din Elvetia in Italia, pe unde am ales eu sa merg, adica drumul 29 respectiv SS510 am dat de cateva tuneluri. Nimic neobisnuit pentru mine a fi in tunel doar ca urma sa fie ceva diferit!

Mergi, mergi, mergi si la un moment dat, dupa 5-6 tuneluri, unul mai lung ca altul (unul fiind de aprox 6 km), dai de o succesie de tuneluri in Italia de cate cca 2km lungime fiecare, care insa! Nu au ventilatie!!! Pur si simplu mergi prin aceste tuneluri doar cu speranta ca vei ajunge in capatul celalat ca sa prinzi o gura de aer curat! In cateva tuneluri, mi s-a albit imaginea, se curba drumul desi drumul nu era curbat! Aici am realizat ca sunt sub influenta noxelor. Daca poti vedea noxele cu ochiul liber intr-un tunel lung de 2 km… este cam naspa! Ca sa nu mai “halucinez” am decis sa-mi tin respiratia de-a-lungul tunelurilor. Sincer, foarte aiurea este sa-ti tii respiratia timp de macar 30-40 de secende doar ca sa treci in siguranta printr-un tunel! Noi injuram ca nu avem autostrazi, si ca este usor sa faci un tunel! Este! Dar, aparent, italienii nu stiau despre acest lucru in momentul in care au facut pasajele pe sub munti! Trecand peste, hai sa va povestesc cum ne-am reintalnit cu Gabi.

Elvetia1

Fiind la 150 de km unul de celalt, Gabi a ramas atat fara traficul de date cat si fara credit pe cartela… Aici interveneam eu! Eram la cel putin o ora si ceva distanta! M-am oprint intr-un bar oarecare am comandat un energizant doar ca sa-mi pot incarca telefonul! Fiind patit din Elvetia, de atunci tineam incarcatorul cu mine. Pana in momentul in care puteam vorbi cu Gabi, am stabilit sa innoptam langa Venetia in Mestre. Ajung sa rezerv hotelul, stau nonsalant in camera si ma uit la un program tv din care intelegeam 20% dar asta era! La un moment dat, bate cineva la usa! Ma ridic din pat suprins de faptul ca cineva bate la usa! Ghici cine batea! Gabi!!! Norocul nostru a fost ca eu i-am transmis indiciatiile si prin sms pe langa altele.

Urmeaza traversarea Sloveniei si patania din Ungaria unde Gabi ma salveaza fara sa stie si fara sa vrea!

In traversarea Sloveniei ne-am decis sa oprim la pestera Postojna, pentru ca Gabi nu a fost in viata lui intr-una. Daca treceti pe aici, va recomand sa o vizitati! Este amenajata foarte frumos iar pestera in sine este superba. Anul acesta au sarbatori 30 de milioane de turisti de cand s-a reamenajat. O poza din interior care nu-mi apartine:

postojna

Sursa: archdaily.net

Dupa Slovenia, am decis sa vedem “marea” in Ungaria. Nu ne-a mai ramas timp pentru a merge pana in Crotia asa cum am stabilit initial si am luat varianta Balaton in considerare. Despre Balaton pot sa va spun ca este chiar frumos. Atmosfera nu este ca cea la malul marii, dar este placut si frumos structurat.

DCIM100GOPRO

gopro

Si poza dovada ca am fost acolo!

DCIM100GOPRO

La plecarea din Fonyod de pe langa Balaton, cu 300 de km pana la intrare in Romania, aici ne-am pierdut ultima oara 🙂 Gabi a ramas din greseala in urma pentru ca o masina i-a taiat calea si mergea prea incet, iar eu ma bazam ca reuseste sa ma prinda din urma. La intrarea pe autostrada, ma opresc si ma urc pe seaua motorului cu picioarele ca sa fiu destul de inalt fata de sosea in speranta ca Gabi ma va vedea. Scenariul a fost simplu: Eu am luat-o in dreapta la intersectie pe unde am venit in noaptea dinainte, Gabi a mers inainte. Dupa ce ne-am “mustrat verbal” reciproc aproximativ 10 minute la telefon, ii spun lui Gabi ca ne intalnim la prima benzinarie pe partea dreapta spre Szeged pe M5. Fiecare dintre noi si-a continuat drumul spre Budapesta fara sa avem vreo idee unde este celalat. Intamplarea face ca eu sa ma opresc in prima benzinarie spre Szeged dar pe M0 (zero) nu pe M5. Alimentez motocicleta si ghici cine apare in fata mea! Gabi! Norocul meu mare a fost ca el era in benzinarie pentru ca am aflat cu stupoare, la plata carburantului, ca eu nu mai am bani pe card! Probabil m-ar fi pus la spalat vase sau maturat toata parcarea etc, de nu era Gabi din greseala in acea benzinarie 🙂

Dupa o pauza, o scuza si ceva rasete am plecat spre Nadlac. Simteam cele 17 zile de drum pana acuma in spate, voiam sa ajungem in Romania dar, sincer, imi doream doar sa ma pot odihni si sa o iau mai departe. In total, din toate zilele petrecute pe drum, probabil 10 au fost insotite de ploaie sau frig. Nu va recomand sa mergeti la drum lung fara echipament adecvat! Frigul si umezeala sunt cele mai urate lucruri pentru un motociclist, probabil v-ati convins deja. Inchei aceste 1.100 de cuvinte cu cateva poze si cu un anunt: Intr-un interval relativ scurt de timp, urmeaza filmarile facute pe drum 🙂 Stay tunned!

italia

italia2

DCIM100GOPRO

Cateva poze facute de Gabi pe drum

DSC_9615-Panorama

DSC_9624

DSC_9640

M-a cuprins un sentiment placut cand am vazut aceasta vama

gopro2

In curand, materialul video din #capatulpamantului si detalii despre alte planuri si alte drumuri. Ceau!


Ivo
Written by Ivo