#capatulpamantului – Franta pt. II

Am ajuns unde am vrut, dar acuma hai inapoi acasa! Singurul motiv pentru care abia asteptam sa ne intoarcem acasa era pentru ca stiam ca vom avea parte de serpentine, multe! Si am avut, dar nu in articolul acesta 🙂

Din Londra pana in Paris sunt cam 5h de condus daca varianta ta de drum este Euro Tunnel. Daca mergi din nou cu feribotul, pentru ca rezervarea unui loc pe trenul din tunel de la o zi la alta costa 100 de lire doar pentru motocicleta – sa nu vorbim de cat costa pentru masina, ai sa observi ca drumul ti se va intinde in 7h minim. Am plecat de la cazare pe la 12 dar ne-am ratacit un pic pana am iesit din oras. Vina a fost total a mea, ma uitam dupa gps-ul pus in geanta de pe rezervor si uneori gps-ul este mai lent si nu iti arata exact unde esti… Pana la urma gps-ul a fost de vina si nu eu! Nu?

La intrarea in Franta, langa port, era o vreme din aia de nu-ti lasi nici cainele afara din casa! Si ma gandeam: Gabi e cu masina, el e ok, dar eu din nou merg prin ploaie ? Am zis sa nu opresc pana la primul strop pe care am sa il simt! Si voila! Ce poza frumoasa am facut. Imi place enorm sa las asa nori in spatele meu.

IMG_0552

La marginea Parisului am ajuns undeva pe la 9 seara, in centru undeva spre 10… Ne-am gasit o cazare favorabila si hai la pozat nocturn! Aici este ceea ce a iesit.

Paris by night

Paris

Paris by night

Eifel by night

Este o probabilitate mare ca noi sa nu fi fost unde trebuia sa mergem prin Paris pentru ca nici mie si nici lui Gabi nu ne-a placut orasul. Pe langa Eiffel, in parc, pe timp de noapte misuna un numar deloc ignorant de sobolani, de exemplu… Pe urma, tot felul de vanzatori “ambulanti” incearcau sa-ti vanda sampanie, vin, bere sau tigari “pe sub mana”. Mancarea? Sunt sigur ca nu am mancat ce trebuia pentru ca, din nou, nu ne-a placut, desi pretul era pe masura. 40 de Euro pentru amandoi. Trecand peste asta, nu pot sa nu-mi amintesc taxele de autostrada care sunt imense. In total, eu am platit peste 100 de euro taxele de autostrada pentru motocicleta. Gabi, fiind cu masina, a platit mai mult. Singurul moment cand uiti de toate taxele de autostrada sau mirosurile neplacute pe toata lungimea a A4, respectiv A26, este cand te apropi de Chamonix iar in zare sta majestuos muntele Mont Blanc.

Urmeaza sa va povestesc despre “raiul motociclistilor” numit Elvetia in scrierea urmatoare. Pana atunci, aici sunt cateva poze din sesiunea foto de zi din nou cu turnul si noi. Au revoir!

Harley & Eiffel

Harley & Eiffel 2

Harley & Eiffel 3

Poza de jos este facuta cu GoPro Hero 2 by Mxshop.ro

Harley & Eiffel 4 by GoPro

Harley & Eiffel 5

P.S – Nu sunt multe poze cu turnul, vi se pare doar!

– Acest articol a fost publicat cu ajutorul optiunii Orange Go Europe


Ivo
Written by Ivo