#capatulpamantului – Beachy Head si Anglia

Gata cu suspansul! E timpul sa va povestesc despre cum a fost in Anglia si cum am ajuns la Beachy Head. Am plecat din Reims undeva la amiaza dupa ce ne-am facut cu Gabi oficial prima poza in care aparem amandoi, uite ce mandri suntem! Un moldovean si un ardelean. Suna a banc, dar nu e.

Z7P5

Dupa 260 de km am ajuns la Calais, dar nu oricum. Uite cum a decurs situatia: cand mai aveam aproximativ 50 de km pana la Calais (de unde iei trenul sau feribotul spre Anglia) incep sa ma uit dupa o benzinarie ca sa alimentez. Obisnuit ca la noi sa ai benzinarie din 30 in 40 de km, macar pe artelele principale de drum, nu ma stresam pana sa nu mut robinetul de la rezervor de pe normal pe rezerva. Ajungem in locul de unde se face check-in-ul pentru Euro Tunel unde doamna ne explica frumos ca fara rezervare nu putem face nimic si ca trebuie sa mergem cu feribotul daca vrem sa ajungem in Anglia. Femeia foarte de treaba, ne-a explicat pe unde sa o luam ca sa ajungem la feribot. In drum spre vasul magic care urma sa ne duca pe celalat mal, cautam benzinarie. Atata am cautat si ne-am invartit incat am ramas in pana prostului… Pana aici m-a dus Gaggica (motocicleta), de aici am dus-o eu.

panaprostului

In benzinarie, ajung dezhidratat si obosit de atata impins, ma adresez in limba engleza unui tinerel angajat al benzinariei cu intrebarea: Nu putea fi benzinaria mai departe? Evident ca nu m-a inteles. Mi-a zambit si a continuat sa mature… Oricum, totul ok pana la urma. Am alimentat si am pornit spre vas. Biletele pentru feribot sunt 53 de euro pentru motocicleta si 103 euro pentru masina. Cand te intorci din Anglia pretul este acelasi, dar in lire! Daca mergeti pe jos, va costa 40 de euro! Asa s-a ales Gabi cu 2 oameni in plus in masina ca sa-i tina de urat. Cei 2 olandezi (Frank si Miriam) adica un el si o ea mergeau in Anglia oarecum in aceasi directie in care mergeam si noi, de ce sa nu-i luam? De fapt Gabi, pentru ca eu nu voiam pasager pe motocicleta. Asa am parasit Franta pentru moment si am si salvat 80 de euro olandezilor.

Franta

Cum este sa conduci pe stanga? Ciudat in prima zi, ok in a 2-a si foarte normal in a 3-a zi. Atat am stat noi in Anglia. Una din zile fiind pentru odihna. A plouat toata ziua si pur si simplu am refuzat sa conduc pe ploaie. Mi-a ajuns sa conduc pe ploi de la plecarea de acasa. Evident ca am prins alte ploi in zilele care au urmat, dar despre asta in povestirea urmatoare.

Eastbourne, un oras foarte frumos! Dupa ce am vazut ca plaja este din pietris am inteles de ce nu are asa multi turisti. Din Eastbourne pana la Beachy Head sunt cam 6 mile, ajungi repede si merita. Am sa las pozele sa vorbeasca de la sine! Probabil ar trebui sa spun acuma ceva “inspirational” ca am ajuns in locatia unde ne-am propus, ca a fost greu etc dar nu o fac. Eu i-am scris astazi omului care a facut poza originala si poza care de fapt ne-a facut sa mergem pana acolo, in care i-am multumit ca ne-a facut sa calatorim. Atat am avut de spus 🙂 Acuma poze!

Z8P3

Z8P5

Z8P8

Z8P1

Z8P6

– Acesta este locul pentru care am plecat de acasa  –

Z8P11

Aceasta este poza originala care m-a facut sa vreau sa vizitez acest loc

the-edge-of-the-world

Dovada ca am fost acolo – poza cu IOLA

DCIM100GOPRO

In drum spre Beachy Head

DCIM100GOPRO

Eram in Anglia, asa ca am mers si la Stonehenge – Poza cu IOLA & IOCU

DCIM100GOPRO

Z9P7

Si acuma un pic din London baby !

Z9P9

Z9P12

Z9P14

Si daca tot am inceput cu prima poza cu mine si cu Gabi, la fel am sa si inchei. Multumim Dusana si Odoro pentru ca ne-au cazat, pentru ca ne-au spalat hainele si pentru ca ne-au dus in locuri faine prin Londra si am putut face poze. La fel, multumim Stefan si Nicu pentru platoul delicios si pentru Foster’s-ul rece ca tare bun a fost chiar de ploua afara.

DSC_9166

In acest moment suntem undeva prin Italia si mai avem 4 zile ca sa ajungem in Bucuresti. Tot ce pot spune dupa atata drum este ca imi e dor de umbra! Umbra, egal soare, egal caldura, egal asfalt uscat. Imi e dor de umbra mea.

– Acest articol a fost publicat cu ajutorul optiunii Orange Go Europe


Ivo
Written by Ivo