#capatulpamantului – Prin Germania si Franta

Datorita unor probleme tehnice ale blogului, 3 zile nu am putut sa comunicam prin el deloc. Intre timp si-a revenit iar acuma va pot scrie ce s-a intamplat prin Germania si Franta. Scriu despre ambele tari intr-un articol pentru ca nu este mult de povestit atunci cand traversarea Germaniei o faci pe ploaie si exceptand asfaltul uscat dintr-o benzinarie si pe urma alti stropi, nu vezi nimic altceva. La un moment dat, spunea Gabi: ai intrat in ploaie si dupa 2 secunde nu te vedeam, zici ca ai disparut intr-un nor.

ploaie

Ce trebuie notat referitor la Germania, daca intri in aceasta tara din Cehia de pe E50 si esti cu motocicleta (sau masina) care nu mai are multa benzina, alimenteaza in Cehia. De cum ai intrat in Germania nu gasesti benzinarie pana aproape de Nuremberg. Sunt cam 100 sau mai mult de 100 de km fara nici o benzinarie. Aici era prima oara sa raman fara benzina 🙂

Dupa 540 de km in care imi doream sa ma orbeasca soarele am ajuns la Rastatt. M-am revazut cu Toni dupa aproximativ 2 ani, si dupa 4 ani de cand i-am promis ca am sa vin la el in vizita. Ma tin de cuvant nu? Toni si Adriana ne-au oferit ospitalitatea si confortul casei lor, un mic dejun regal si imbratisarea unui prieten. Toni, Adriana inca o data, multumim! Poza de la stanga la dreapta (Adriana, Iana, Toni, Ivo, Gabi)

DSC_8811

Ziua urmatoare am plecat spre Reims ! Prima zi in care am fost doar eu si Gabi de la plecarea de acasa. In timp ce ne croiam drumul spre Reims am constat 2 lucruri: 1. Autostrada in Franta este scumpa 2. Miroase foarte urat aproape toate autostrada A4 de cum ai intrat in Franta… Nu stim de la ce, dar chiar miroase urat urat. Noroc ca au peisaje faine.

A4 Franta

A4Franta

A4Franta

Pozele de mai sus sunt facute cu un GoPro amplasat pe aripa din fata a motocicletei mele 🙂 Noroc cu mxshop.ro

Ajunsi in Reims ne-am cazat intr-un hotel mai “dubios” dar relativ ok ca pret si ghici ce! Domnul de la receptie vorbea stalcit romaneste. A studiat 3 ani in Constanta nu mai tin minte ce anume, dar spunea ca ii este dor de Romania. De aici am mai vorbit pret de cateva minute si am plecat in cautarea unui restaurant sau fastfood care la 12 noaptea sa mai fie deschis. Apropo, in Franta nu se fumeaza in Pub-uri! Intram cu Gabi intr-un pub fain, comandam o bere si, eu obisnuit ca la noi, scot tigara din pachet si din reflex voiam sa o aprind, “No! No! No!” sare barmanul! Il privesc un pic ciudat si dau din cap ca am inteles mesajul, la care imi arata catusele ca asta il asteapta de ma lasa sa fumez inaintru. Deci, nu incercati sa va aprindeti o tigara intr-un pub din Franta.

Atat va scriu pana acuma. In urmatorul articol am sa va povestesc cum am ajuns intr-adevar sa vedem #capatulpamantului si cum Gabi si-a luat parteneri de drum pentru ca se simtea singur in masina. Salutari din Londra!

– Acest articol a fost publicat cu ajutorul optiunii Orange Go Europe


Ivo
Written by Ivo