#Calatorestecumine – Ziua neoficiala a lansarii

Am stabilit “tacit” ca zona Paltinis, este la mijlocul efortului fiecaruia. Atat cei din Bucuresti trebuie sa faca drumul, cat si cei din Arad, mai mult, intr-o zona asa linistita cum este Paltinis, iti tot vine sa te intalnesti cu prietenii. Ai un sentiment din ila de tabara cu scoala.

Era 17 martie 2017 cand am inceput sa ne strangem in statiunea din jud. Sibiu. Unul cate unul, la distante de 20-30 de minute, ajungeam la pensiunea Belvedere, unde, dupa ce ajungeai si imbratisai pe toata lumea, deschideai o bere, ca deh… E weekend, e premiera muncii nostre, trebuie sa sarbatorim, nu? Zis si facut, berea era pe masa, palinca era sub. Dozatorul de Jagermeister facea cu ochiul, iar fetele cautau sticla de Jack. No, activitati de socializare, din astea, faine!

Ajunge si Liviu cu Teo, intr-un final, pe la 10 seara si, deja eram pregatiti de vizionare. Liviu venea cu sunetul… si dvd-urile… Bine, drept este faptul ca el ar fi ajuns mai repede, dar eu am uitat ca pachetul de dvd-uri nu ajunge singur. Asa ca, l-am intors pe Liviu din drum si l-am trimis sa ia si pachetul de dvd-uri. Bravo mie… Cu ghilimelele de rigoare.

Montam boxele, panza pe care proiectam si ne apucam, sa reglam “ozn-ul” Ca sa fie mai usor, ozn-ul la care ma refer aici, este un proiector Epson, pe care l-am folosit la vizionare. E, acest proiector este mare cat doua bax-uri de bere, din alea de 24 de doze, baxul, s-au cum sunt carcasele ATX de la calculatoarele tip desktop. Deci, imensa dracia. Are si un nume de zici ca a fost inspirat din filmul Terminator, unde robotul megaperformant se numea T1000… No, acesta are un nume asemanator, adica TW9300, intelegi asemanarea. A… Si era nevoie de doi oameni…

vlcsnap-2017-04-29-16h50m06s303-2

 

Nu m-as fi uitat atat de mult la el fara sa il pornesc, dar daca folosesti un proiector la fel de des ca si mine, adica o data la 5 ani, no… Iti ia un timp sa-ti dai seama ce face fiecare buton. Totusi, noroc cu Liviu, din nou. L-a setat el cand a vazut cat ma scarpin pe cap. (Daca vrei cinema acasa, crede-ma, acesta este proiectorul de care ai nevoie… Emite si la 4K daca e nevoie, deci, racheta!) Intra Liviu in actiune, doua butoane, un cablu Hdmi si se facu liniste. Shhh, magic is about to happen!

vlcsnap-2017-04-29-16h53m41s358

Am tinut un discrus scurt si plictisitor inainte de a incepe, dupa care m-am asezat cu spatele la ecran. Eu voiam sa vad expresiile fețelor, voiam sa vad reactiile din primul rand, cum s-ar spune. Dupa 55 de minute am aprins lumina din nou. Feedback time! Horia era ochi si urechi. La magie, adica la filmare, a muncit Horia aproape non-stop, timp de 3 luni. Daca il suni astazi si il intrebi ce se intampla la orice minut, cu siguranta stie. Inclusiv saptamana trecuta a mai schimbat ceva la el. O chestie mica, trecuta cu vederea, din greseala, dar acuma sunt mandru de ceea ce a iesit! Cadrele pe care le-au surprins fie dronele, fie camerele de filmat, sunt wow.

Va arat cateva cadre, doua 🙂 din drona lui Razvan.

Screen3

Screen10

Sa fie 3 🙂

Screen8

Avem si filmari cu ceea ce am facut la Paltinis, dar pentru ca Horia are si viata lui, este un om ocupat, iar eu nu vreau sa abuzez de timpul lui, cu filmarea despre operatiunea “Lansare film la Paltinis” revenim mai tarziu. Pana atunci, mai vizionam trailer-ul si speram sa fim acceptati la cat mai multe festivaluri de film documentar 🙂 Ne-am inscris la 80 de festivaluri pana acuma.


Ivo
Written by Ivo